Hemen Ara

Şema Terapi

Şema terapiyi, renkli-canlı-şefkatli bir terapi yöntemi olarak tarif edebiliriz. Renklerini bütüncül yapısından alır. Çok yönlü yaklaşıma sahiptir. Kapsayıcıdır. Bütüncül yapı ile anlatılmak istenen, diğer terapi ekollerindeki (bilişsel terapi, davranışçı terapi, psikodinamik, bağlanma, Gestalt terapi, psikanaliz gibi) tutum ve yaklaşımları içermesi ve birleştirmesidir.

Şema terapinin, terapiler üstü bir terapi ekolü olarak tariflenmesi çok yerinde bir tespittir. Şema terapiyi özel yapan, kişinin kendi şemalarını, kalıplarını ve kendi baş etme yöntemlerini tanıması ve öğrenmesidir. Terapi ilişkisi ile birlikte sınırlı yeniden ebeveynlik yaklaşımı, empatik yüzleştirme, uyum bozucu başa çıkma yöntemlerini tanıma, sağlıklı erişkin yanını güçlendirme, davranışsal - duygusal değişim terapi sürecindeki adımlardır.

 

Şema Terapiye Ne Zaman Başvurmalıyım?

 

 

Depresyon, kaygı, takıntı, ilişkisel sorunlar, bağımlılık, kişilik problemleri, boşluk duygusu, tekrarlayan yaşamsal olaylar ve problemler, çözülmediği-bitmediği düşünülen rahatsız edici anılar, korkular, çekingenlik, mutsuzluk, isteksizlik, ilaç tedavisi ile geçmeyen bedensel şikayetler gibi birçok psikolojik problem için şema terapiye başvurabilirsiniz. “Diğer tedavilerden fayda görmedim veya az gördüm, şikayetlerim tekrarladı” şeklinde kendi durumunuzu özetliyor iseniz; şema terapi ekolü ile tanışmalısınız.

 

Şema Terapi İle Neler Değişir Ne Kadar Sürede Değişir?

 

Şema terapide karşılanmamış ihtiyaçların veya aşırı karşılanmış ihtiyaçların sonuçlarını görür ve inceleriz. Tılsımlı anahtar, yeniden ebeveynlik ile , karşılanmamış ihtiyaçları karşılamak ve kişinin sağlıklı erişkin yanını güçlendirmektir. Terapi, kişinin terapisti ile birlikte ilerlediği kendi iç yolculuğudur. Bu yolculuğun kısa orta ya da uzun sürmesini etkileyen birçok faktör vardır. Yolculuğun her bir periyodu kişinin yaşam kalite ve konforunu arttırmayı odaklar. Görüşme sıklığı kişiye ve ihtiyaçlara göre belirlenir. Haftada bir iki, on günde bir, on beş günde bir gibi sıklığı, terapist ve danışanın beraber belirleyeceği bir durumdur.

Telefon +90 505 804 51 50
Email nsumeyray@gmail.com
Adres
Barbaros Mahallesi Al Zambak Sokak Varyap Meridian A Blok No:2 Kat:5 Daire:61, Ataşehir, İstanbul
WhatsApp WhatsApp